Hogyan készítsünk egyedi hangulatjelet photoshoppal?


 1. Először is hozzunk létre egy új projektet a nagyítást állítsuk át 1600%-ra, így sokkal jobban látjuk munkánkat. Válaszuk ki az ellipszis alakú kijelölés eszközt, tartsuk lenyomva a Shift billentyűt, majd húzzunk egy kis kört a vászonra. Próbáld ki és hagyj legalább 1 pixel peremet, valahogy így:
 2. Smilie Tutorial Image 1

  Smilie Tutorial Image 2

 3. A legtöbb ember sárga hangulatjeleket használ a bemutató kedvéért mi eltérünk ettől, zöld színsémát fogunk alkalmazni. Használd a Színátmenet eszközt (Gyorsbillentyű: G) és alkalmazd a következő színeket a palettán (#A8F099 , #0E9400).
 4. Smilie Tutorial Image 3

 5. Ellenőrizzük a Színátmenet beállításunkat, tartsuk lenyomva és húzzuk az egeret az egyik sarokból a másikba.
 6. Smilie Tutorial Image 4

  Smilie Tutorial Image 5

 7. A következő lépésben a kör körvonalát rajzoljuk meg. Réteg duplikálásához nyomd meg a CTRL + J billentyűkombinációt. Ezután menj a Réteg > Rétegstílus > Keverési Beállítások… és keresd meg a menü alján található Körvonal opciót és alkalmazd ezeket a beállításokat.
 8. Smilie Tutorial Image 6

  Smilie Tutorial Image 7

 9. Most használd a Mágneses lasszó eszközt (Gyorsbillentyű: L) s szabadkézzel formálj egy vigyorgó szájformát (ha egy-két pixelt kimaradna, akkor csak tartsd lenyomva a shift billentyűt). Miután ezzel is elkészültél, másold a réteget (CTRL + J) és festékvödör eszközzel töltsd ki a területet fehér színnel.
 10. Smilie Tutorial Image 8

 11. Ha tovább szeretnénk csökkenteni a sötétséget a szájkörüli területen, akkor navigáljunk vissza a Keverési beállítások > Körvonal kategóriára és csökkentsük az áttetszőséget a képen látható módon.
 12. Smilie Tutorial Image 9

  Smilie Tutorial Image 10

 13. Most a szem megrajzolása következik (ez a legkönnyebb része). Egyszerűen válasszuk ki a Ceruza eszközt (Gyorsbillentyű: B) húzzunk két egyenes vonalat (vagy igény szerint enyhén ferdén más perspektívából) ezzel el is készültek a szemek.
 14. Smilie Tutorial Image 11

 15. Ezzel el is készültünk! Csak mentsd el a munkát GIF formátumban, illetve PSD formátumban a későbbi módosítás érdekében. Próbáld ki tudásod. Sok szerencsét!
 16. Smilie Tutorial Image 14